Hyppää sisältöön

Pyhiinvaellus Helsinki

Helsinki kutsuu sinut upean merellisen lähiluonnon pariin.

Helsingin pyhiinvaellusreitit on kuljettavissa mobiilisovelluksen avulla omatoimisesti silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Lähde vaeltamaan kuunnellen, mitä luonto ja hiljentyminen tänään kertovat sinulle. Voit tutustua Helsingin reitteihin osoitteessa Citynomadi.com kirjoittamalla hakusanaksi Seurasaaren pyhiinvaellus tai Uutelan pyhiinvaellus. 

Matkaeväitä elämään (Uutela, Vuosaari) 
1,3 km:n reitti kulkee luonnonsuojelualueen rannoilla tarjoten kulkijalle sisäisen elämän matkaevästä. Sen lähtö- ja päätepiste on Särkkäniemeen vievän tien päässä.

Pysähtymisen ja hiljentymisen polku (Seurasaari, Meilahti)
Noin 3 km:n esteetön reitti kiertää kauniin luonnon ja historiallisten rakennusten keskellä. Reitti ohjaa pysähtymiseen ja lepoon arjen keskellä. Se alkaa Seurasaaren sillalta ja päättyy Karunan kirkolle.

Mustasaaren pyhiinvaellus: Ajopuun polku
Helsingin Mustasaareen pääsee kesäaikaan lautalla tai meloen. Saaresta tekee erityisen kaupunkia lähellä oleva vehreä luonto ja saaren pitkä hengellinen historia. 1,5 kilometrin mittainen pyhiinvaelluspolku kulkee Mustasaaren ja viereisen Hevossaaren rantoja ja on osin esteetön. Reitin varrella on 12 pysähdyspaikkaa, joissa on hengellisiä tekstejä ja harjoitteita. Polun voi kulkea mobiilisti Nomadi-sovelluksella tai opasvihkosen avulla. Oppaita voi lainata Mustasaaren lauttalaiturin tai päärakennuksen lähellä olevista postilaatikoista. Lapsille on oma opasvihkonen nimellä Päkä-lampaan polku sekä suomeksi että ruotsiksi. Lisätietoa Mustasaaresta: www.mustasaarentoimintakeskus.fi

Lauttasaaren pyhiinvaellus                                        
Helsingin Lauttasaaren pyhiinvaellus alkaa kirkon pihalta ja johdattaa vaeltajan saaren ympäri rantaviivaa pitkin päättyen lopulta takaisin kirkolle. Reitin varrella vaeltajalla on mahdollisuus tutustua Herran rukouksen teemoihin tekstin, musiikin ja mielikuvaharjoitteiden avulla yhdeksällä rastilla. 

Reitti on n. 12km pitkä, joten koko reitin kulkemiseen kerralla kannattaa varautua asianmukaisella varustuksella ja varata siihen riittävästi aikaa. Reitin voi kulkea myös osissa tai pysähtyä vain yhdelle reitin rasteista. Vaellus on myös oiva tapa tutustua paremmin merellisen kauniiseen Lauttasaareen ja sen vaihtelevaan luontoon. Lauttasaaren pyhiinvaellus kulkee kävelyteitä ja -polkuja pitkin ja on esteetön lukuun ottamatta rastia ”Maan päällä ja taivaassa”, mutta mäkiä on matkassa.

Lisätietoja: Pyhiinvaellus Helsinkiwww.mustasaarentoimintakeskus.fi & www.hiljainentila.fi 

Jaa somessa: