Hyppää sisältöön

Evon pyhiinvaellusreitti

Evon pyhiinvaellusreitti on pituudeltaan noin 3 km mittainen. Se alkaa Syrjänalusen pysäköintialueen (Vappulantie 190, Lammi, Hämeenlinna) parkkipaikalta päättyen Pitkänniemenjärven rannalla olevalle metsäkirkolle. Reitti kulkee paljon Ilvesreittiä mukaillen (merkitty puihin ilveksen tassulla). Edestakaisen reitin kokonaispituudeksi kertyy n. 6 km.

Voit kulkea Evon retkeilyalueen pyhiinvaellusreitin omaan tahtiisi, kuunnellen ja ihmetellen. Tavoitteena ei ole suorittaa tehtävää, vaan tulla kokonaisvaltaisesti hoidetuksi luonnon helmassa. Reitin varrella olevat seitsemän (7) pysähdyspistettä tarjoavat sinulle rauhaa ja pohdittavaa mieleesi. Reitin pysähtymispisteet ja kartan löydät Google Maps -sovelluksen kautta tästä linkistä.

Reitin varrella olevat erilaiset tekstit pyrkivät havahduttamaan omaa elämääsi. Sinulla on mahdollisuus katsella omaa elämänpolkuasi myös hengellisestä näkökulmasta vaeltamisen lisäksi.

Reitin alkuosa on helppokulkuista ja seurailee paljon hyvää tiepohjaa. Keskikohdalla, ennen loppuosuutta reitti siirtyy metsäpoluille ja muuttuu vaativammaksi. Kunnon jalkineita tarvitaan, eikä reitti sovellu liikuntarajoitteisille. Lähellä Syrjänalusen pysäköintialuetta sijaitsee Syrjänalusen laavu, jossa on tulentekopaikka sekä käymälä. Ota mukaan omaa WC-paperia.

Lue lisää reitistä Lammin seurakunnan sivuilta ja Luontoon.fi-sivustolta.

Jaa somessa: