Hyppää sisältöön

Linkkivinkit

Ihmiset kulkevat metsässä

Virtuaalikierros Turun seudun pyhiinvaelluskohteilla

Tutustu Koroisten alueen, Ravattulan Ristimäen, Liedon vanhalinnan, Turun tuomiokirkon, Pyhän Katariinan kirkon, Vaarniemen, Kuusiston linnanraunioiden, Korppoon kirkon, Maarian kirkon ja Liedon kirkon maisemiin 360 -kuvien avulla. Kierrokset ovat kuunneltavissa ja luettavissa suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Tutustu 360 -kuviin osoitteessa https://pyhiinvaellus.360tour.fi/

Godfulness.fi

Raision seurakunnan lanseeraama Godfulness.fi -sivusto tarjoaa erilaisia keho- ja luontohengellisyysharjoituksia. 
”Luonto on nostettu vahvasti esiin, jotta sinun olisi helpompi rentoutua ja kohdata itsesi ja Jumala. Luonnon rentouttava vaikutus voi välittyä jo pelkästä mielikuvasta tai katsomalla luontokuvaa, joten voit tehdä harjoitukset myös sisällä.”
Tutustu sivustoon osoitteessa www.godfulness.fi

Kirkon ulkomaanavun pyhiinvaellusmateriaali

Kirkon Ulkomaanavun tuottaman Rauhan ja oikeudenmukaisuuden pyhiinvaellusmateriaalin avulla oman vaelluksen aikana voi hiljentyä pohtimaan erityisesti rauhan ja oikeudenmukaisuuden teemoja sekä rukoilemaan niiden ihmisten puolesta, jotka ovat lähteneet liikkeelle ilman tietoa määränpäästä, etsien vakautta ja toivoa. Materiaali koostuu neljästä kortista, jotka voi joko tulostaa mukaan tai joita voi lukea esimerkiksi puhelimen ruudulta sopivina hetkinä matkan varrella. www.kua.fi/vaellus

Lataa pyhiinvaelluskortit täältä.

Pyhiinvaelluksen mietiskelymateriaali

Agricola-kävely on suunniteltu seitsemän taipaleen mittaiseksi, jotka kävellään yhden tai kahden päivän aikana. Kullekin etapille kuuluu pieni kortti, joka johdattelee rukouksen ja raamatunkohdan avulla taipaleen teemaan, seitsemään pyhiinvaelluksen ydintermiin. Kortit voi osaa Pipliakaupasta. Agricola.fi -sivustolla. Näitä tekstejä voidaan käyttää myös johdantopuheena vaelluspäivän aamuna ja siunata niiden saattelemana pyhiinvaeltajat matkaan.

Toivoa ja toimintaa -malli

Toivoa ja toimintaa -malli on uudenlainen globaalikasvatuksen toimintamalli. Toiminnan keskiössä on oppia tarkastelemaan kestävän kehityksen näkökulmia, käsittelemään niihin liittyviä tunteita ja vaikuttamaan yhteiskunnallisesti paremman maailman puolesta. Malli auttaa aikuista työskentelyn ohjaamisessa kouluympäristössä tai muussa nuorten toiminnassa.

Lue lisää täältä.

Katsomuskasvatus 

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän varhaiskasvatuksen lastenohjaajat ovat laatineet kolme uutta materiaalia pyhiinvaelluksille, joissa lapsi on keskiössä. Kaksi pyhiinvaellusreittiä sijoittuu Aurajoen varrelle: vaellus itsetuntemukseen kulkee Koroisten maisemissa ja vaellus kaupungin vilskeessä Mikaelinkirkolta Martinkirkolle. Kolmas materiaali on valloittavien eläinhahmojen johdolla tehtävä pyhiinvaellus ajasta ja paikasta riippumatta. Materiaalin voi tulostaa mukaan, vaikka kesämökille tai päiväkodin metsäretkelle.

Tutustu materiaaleihin täällä. 

Luonto ja tunteet

Sivustolta löydät ratkaisukeskeistä tietoa ympäristöahdistuksesta ja muista tunteista, joita luonnon hätätila aiheuttaa. Tavoitteena on tukea kasvua kohti ekologisesti ja eläineettisesti kestävämpää arvomaailmaa.

Lue lisää osoitteesta www.luontojatunteet.fi

Ympäristöahdistus.fi

Huoli ympäristöstä ja tulevaisuudesta lisääntyy. Ympäristöahdistus.fi -sivustolla pysähdytään ympäristötunteiden äärelle. Tunteiden ja ajatusten tunnistaminen, hyväksyminen ja tunnetaitojen harjoitteleminen auttavat ympäristömuutosten ja ilmastokriisin keskellä. Sivustolla autetaan kohtaamaan ja jakamaan mm. ilmastoahdistuksen, ympäristöahdistuksen ja ympäristösurun tunteita yhdessä.

Tutustu myös oppaaseen: Pieni opas ympäristötunteisiin – tietopaketti nuorten kanssa toimiville.

Lue lisää osoitteesta www.ympäristöahdistus.fi

Liikkuva Seurakunta 

Liikkuva seurakunta on toimintamalli, jonka avulla liikettä voidaan seurakunnissa lisätä sekä tehdä näkyväksi. Liikkuva seurakunta perustuu kristillisen ihmiskäsityksen kokonaisvaltaisuuteen. Sivustolta löytyy viestintämateriaaleja, hyviä vinkkejä ja toimintamalleja, jotka ovat vapaasti seurakuntien käytössä. 

Lue lisää osoitteesta www.liikkuvaseurakunta.fi

Kirkon Ympäristödiplomi

Kirkon ympäristödiplomi viitoittaa suuntaa ja antaa konkretiaa ympäristövastuun toteuttamiseen seurakunnan työssä ja toiminnassa. Ympäristödiplomin avulla seurakunta on mukana toteuttamassa kirkon yhteistä tavoitetta kohti hiilineutraaliutta. 

Lue lisää ympäristödiplomista ja sen hakemisesta osoitteessa www.evl.fi/ymparistodiplomi 

Sielun latauspiste 

Sivustolla on podcasteja uskosta ja elämästä, vaellushetkiä vantaalaisessa luonnossa, Spotify-listoja, Hiljaisuuden joogaa sekä kristillistä meditaatiota. Näiltä sivuilta voit löytää itsellesi sopivan tapa ladata sieluasi.

Tutustu Sielun latauspisteeseen täällä.

Turun tuomiokirkko 

Sivustolla löytyy infoa muun muassa Tuomiokirkon ajankohtaisista tapahtumista sekä tietoa Tuomiokirkon historiasta. 

Tutustu sivustolle täällä. 

Katso myös tuottamamme oppaat täältä.

Jaa somessa: