Hyppää sisältöön

Pyhiinvaelluskeskus

Pyhiinvaelluskeskus sijaitsee Turun ytimessä Aurajoen vieressä. Keskuksesta on lyhyt matka alueen runsaisiin ravintola- ja majoituspalveluihin.

Pyhiinvaelluskeskus on kaikille avoinna oleva tila, jossa voi saada tietoa pyhiinvaellusreiteistä ja pyhiinvaelluksesta, levähtää, tavata ihmisiä, lukea kirjoja ja hiljentyä. Se toimii pyhiinvaeltajien kotina, infokeskuksena ja hiljentymisen paikkana. Pyhiinvaelluskeskus järjestää yhteisiä vaelluksia, erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia sekä toteuttaa yhteistyökumppaneiden kanssa pyhiinvaelluskoulutuksia. Kesäkaudella henkilökunta palvelee maanantaista perjantaihin neuvoen, avustaen ja infoten pyhiinvaelluskysymyksissä. Kesäkauden ulkopuolella keskuksessa on paikalla infohenkilö aina keskiviikkoisin klo 12-18.  

Pyhiinvaelluskeskuksessa on myös myynnissä muutamia käsityötuotteita, kuten pyhiinvaellussauvoja, vesipulloja, huiveja, kirjoja ja koruja. Tuotteita voi ostaa Tuomiokirkon aulasta.

Mikä on pyhiinvaelluskeskus?

Suomen ensimmäinen pyhiinvaelluskeskus perustettiin yhteen Turun tuomiokirkon sivukappeleista kesäkuussa 2021, ja se toimii siellä toistaiseksi. Keskus toimii Turun kaupungin ja evankelisluterilaisen kirkon yhteistyön pohjalta. Turun kaupungin ja kirkon toimijoiden lisäksi pyhiinvaelluskeskuksen toimintaan kytkeytyy moninainen yhteistyöverkosto muun muassa tiedeyhteisöjä, pyhiinvaellusverkostoja valtakunnallisesti ja kansainvälisesti, matkailutoimijoita, erilaisia palveluntuottajia, vapaaehtoisia sekä muita kumppaneita. Keskus toimii tiiviissä yhteistyössä Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. 

Pyhiinvaelluskeskuksen tehtävänä on koordinoida ja vahvistaa suomalaisia pyhiinvaelluksia, tukea pyhiinvaellustoimijoita, viestiä pyhiinvaelluksesta ja tehdä Suomesta vetovoimainen pyhiinvaellusmaa. Keskuksesta saa tietoa pyhiinvaelluksesta ja vinkkejä erilaisille pyhiinvaellusreiteille.

Kesän 2022 aikataulut:

ma 10-16

ti 10-16

ke 12-18

to 9-16

pe 9-16

Pyhiinvaelluskeskus tuottaa tapahtumia ja tilaisuuksia yhdessä eri kumppaneiden kanssa.

Rauhan ja hyvän kävelyt klo 17-18 Tuomiokirkon edestä joka torstai 25.8. asti. Lähde mukaan levähtämään arjen keskellä. Lisätietoa täältä.

Sähköpyörävaellukset 8.6.-10.8. Liedon kirkolle Pietarin polkua pitkin joka keskiviikko klo 10-13. Hinta 25€/hlö. Lisätietoa täältä.

Katso kaikki kesän tapahtumat täältä.

Jaa somessa: