Hyppää sisältöön

Pyhiinvaelluskeskus

Pyhiinvaelluskeskus sijaitsee Turun ytimessä Aurajoen vieressä. Keskuksesta on lyhyt matka alueen runsaisiin ravintola- ja majoituspalveluihin.

Pyhiinvaelluskeskus on kaikille avoinna oleva tila, jossa voi saada tietoa pyhiinvaellusreiteistä ja pyhiinvaelluksesta, levähtää, tavata ihmisiä, lukea kirjoja ja hiljentyä. Se toimii pyhiinvaeltajien kotina, infokeskuksena ja hiljentymisen paikkana. Pyhiinvaelluskeskus järjestää yhteisiä vaelluksia, erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia sekä toteuttaa yhteistyökumppaneiden kanssa pyhiinvaelluskoulutuksia.

Pyhiinvaelluskeskuksessa on myös myynnissä muutamia käsityötuotteita, kuten pyhiinvaellussauvoja, vesipulloja, huiveja, kirjoja ja koruja. Tuotteita voi ostaa Tuomiokirkon aulasta.

Mikä on pyhiinvaelluskeskus?

Suomen ensimmäinen pyhiinvaelluskeskus perustettiin yhteen Turun tuomiokirkon sivukappeleista kesäkuussa 2021, ja se toimii siellä toistaiseksi. Keskus toimii Turun kaupungin ja evankelisluterilaisen kirkon yhteistyön pohjalta. Turun kaupungin ja kirkon toimijoiden lisäksi pyhiinvaelluskeskuksen toimintaan kytkeytyy moninainen yhteistyöverkosto muun muassa tiedeyhteisöjä, pyhiinvaellusverkostoja valtakunnallisesti ja kansainvälisesti, matkailutoimijoita, erilaisia palveluntuottajia, vapaaehtoisia sekä muita kumppaneita. Keskus toimii tiiviissä yhteistyössä Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. 

Pyhiinvaelluskeskuksen tehtävänä on koordinoida ja vahvistaa suomalaisia pyhiinvaelluksia, tukea pyhiinvaellustoimijoita, viestiä pyhiinvaelluksesta ja tehdä Suomesta vetovoimainen pyhiinvaellusmaa. Keskuksesta saa tietoa pyhiinvaelluksesta ja vinkkejä erilaisille pyhiinvaellusreiteille.


Kesäkaudella henkilökuntaa on paikalla
Ma 11-17
Ke 12-18
To 11-17
Pe 11-16

Huom! 26.7.-6.8. poikkeuksellisesti vain Ke klo 12-14 ja To klo 13-15

Pyhiinvaelluskeskus tuottaa tapahtumia ja tilaisuuksia yhdessä eri kumppaneiden kanssa. Katso kaikki tapahtumat täältä.

Jaa somessa: