Hyppää sisältöön

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pyhiinvaellukset 

Pieni pyhiinvaellus Hämeenlinnan keskustassa.

Tämä pyhiinvaellusreitti kutsuu hiljaisuudessa katselemaan Hämeenlinnan maisemia; keskustaa ja rantaa. Vaellus myös kertoo jotakin Hämeenlinnan historiasta. Vaellusreitti haastaa vaeltajaansa katselemaan myös omaa elämäänsä uusin silmin. Missä itse olet juuri nyt? Missä kaipaat suvantoa ja suojaa? Missä elämäsi näyttäisi kulkevan uuteen suuntaan? Hiljainen pyhiinvaellus alkaa Hämeenlinnan vanhan kirkon paikalta ja päättyy Hämeenlinnan kirkolle suihkulähteelle. Jos Hämeenlinnan kirkko on auki, voit myös pistäytyä siellä ja hengähtää hetken.

Matkan kokonaispituus on noin 4,5 kilometriä.

Rakkauden pyhiinvaellus Aulangolla.

Vaellus kutsuu tutkimaan yhteistä matkaa ja sitä hyvää, mikä yhteistä elämää on kannatellut. Reitti on suunniteltu kuljettavaksi yhdessä kumppanin kanssa ja se sisältää virikkeitä keskusteluun.

Rakkauden pyhiinvaelluksen lähtöpaikka on hotellin tai kylpylän parkkipaikalta. Matkan pituus on noin 4,5 kilometriä.

Kirkkojen kierros Hattula – Hämeenlinna – Janakkala. 

Varaa aikaa vaellukselle kävellen, pyöräillen tai autolla. Ota hetki vapaalle hengitykselle ja mietiskelylle. Tutustu samalla hämäläisiin kirkkoihin.

Hattulan Pyhän Ristin kirkon, Hämeenlinnan ja Vanajan kirkkojen sekä Janakkalan Pyhän Laurin kirkon kautta kulkeva reitti ja pyhiinvaellus sopii erityisen hyvin pyöräiltäväksi. Vaellus yhdistää historiaa, arkkitehtuuria, hämäläistä perinnemaisemaa ja kirkkotarhojen kauneutta sekä hiljentymisen kirkoissa.

Voit valita pohjoisen Hämeenlinna-Janakkala-kierroksen tai eteläisen Hämeenlinna-Hattula-kierroksen, jolloin matkaa kertyy noin 30 km kummassakin tapauksessa. Jos kuljet kahdeksikon muotoisen reitin molemmat kierrokset, reitin pituus on 61 km.

Lisätietoa täältä. 

Jaa somessa: