Hoppa till innehåll

Pilgrimsvandringar i Tavastehus-Vånå församling 

En liten pilgrimsvandring i Tavastehus centrum.
Den här pilgrimsleden bjuder in till att i tysthet betrakta landskapen i Tavastehus; centrum och stranden. Vandringen berättar också något om Tavastehus historia. Vandringsleden utmanar vandraren att också se sitt eget liv med nya ögon. Var är du själv just nu? I vad behöver du lugn och skydd? Var ser ditt liv ut att gå i en ny riktning? Den tysta pilgrimsvandringen börjar vid den gamla kyrkan i Tavastehus och slutar vid fontänen vid Tavastehus kyrka. Om Tavastehus kyrka är öppen kan du också besöka den och vila en stund.

Den totala sträckan är cirka 4,5 kilometer.

Kärlekens pilgrimsvandring i Karlberg.
Vandringen inbjuder till att utforska den gemensamma resan och det goda som har stött det gemensamma livet. Rutten är planerad att gås tillsammans med en partner och den innehåller inspiration för diskussion.

Startpunkten för kärlekens pilgrimsvandring är hotellets eller spahotellets parkeringsplats. Sträckan är cirka 4,5 kilometer.

Kyrkorundan Hattula-Tavastehus-Janakkala. 
Reservera tid för vandring till fots, med cykel eller bil. Ta en stund för fri andning och meditation. Bekanta dig samtidigt med de tavastländska kyrkorna.

Leden och pilgrimsvandringen som går via Heliga Korsets kyrka i Hattula, kyrkorna i Tavastehus och Vånå samt S:t Lars kyrka i Janakkala passar särskilt bra för cykling. Vandringen kombinerar historia, arkitektur, tavastländska traditionella landskap och kyrkogårdarnas skönhet med stillhet i kyrkorna.

Du kan välja den norra rundan Tavastehus-Janakkala eller den södra rundan Tavastehus-Hattula, vilket innebär en sträcka på cirka 30 km i båda fallen. Om du går de båda rundorna i den åttformade leden, är ledens längd 61 km.

Mer information här.

Dela på sociala medier: