Hoppa till innehåll

Pilgrimsvandring Helsingfors

Helsingfors bjuder in dig till en fantastisk havsnära natur.

Helsingfors pilgrimsrutter kan gås på egen hand med hjälp av en mobilapplikation när det passar dig bäst. Gå på vandring och lyssna på vad naturen och stillheten berättar för dig idag. Du kan bekanta dig med Helsingfors rutter på adressen citynomadi.com genom att skriva Fölisön pilgrimsvandring eller Nybondas pilgrimsvandring som sökord. 

Vägkost för livet (Nybondas, Nordsjö)
Den 1,3 km långa rutten går längs naturskyddsområdets stränder och erbjuder vandraren vägkost för sitt inre liv. Dess start- och slutpunkt ligger i slutet av vägen till Rataudden.

Uppstannandets och stillhetens stig (Fölisön, Mejlans)
Den cirka 3 km långa tillgängliga leden är omgiven av vacker natur och historiska byggnader. Rutten leder dig till en paus och vila mitt i vardagen. Den börjar vid Fölisöns bro och slutar vid Karuna kyrka.

Svartholmens pilgrimsvandring: Drivvedsstigen
Till pilgrimsresmålet på Svartholmen i Helsingfors kan man åka färja eller paddla sommartid. Pilgrimsstigen går längs stränderna på Svartholmen och den intilliggande Hästholmen. Leden är 1,5 kilometer lång. Om du endast går runt Svartholmen blir det en kilometer. Ruttanvisningar och texter för pilgrimsvandringen finns i ett guidehäfte som du kan låna i brevlådan invid färjeläget på Svartholmen. Längs leden finns 12 mellanstationer som är markerade i terrängen med nummerskyltar. Mellan mellanstationerna 2–6 och 6–11 är leden tillgänglig.  

Drumsö pilgrimsvandring
Helsingfors Drumsö pilgrimsvandring börjar på kyrkans gård och leder vandraren runt ön längs strandlinjen och slutar åter vid kyrkan. Längs leden har vandraren möjlighet att vid nio kontroller bekanta sig med temana i Herrens bön med hjälp av text, musik och fantasiövningar. 
Rutten är cirka 12 km lång, så för att gå hela leden på en gång lönar det sig att förbereda sig med ändamålsenlig utrustning och att reservera tillräckligt med tid. Man kan också gå leden i avsnitt eller bara stanna vid en av ledens kontroller. Vandringen är också ett utmärkt sätt att bättre bekanta sig med det havsnära vackra Drumsö och dess varierande natur. Drumsö pilgrimsvandring går längs gångvägar och -stigar och är tillgänglig med undantag för kontrollen ”Såsom i himmelen så ock på jorden”, men det finns backar.

Mer information: Webbplatsen Pilgrimsvandring Helsingforswww.mustasaarentoimintakeskus.fi/sv/ & www.hiljainentila.fi 

Dela på sociala medier: