Hyppää sisältöön

Tapion polku

Tapion polku on pieni luontopyhiinvaellus Ruissalon saarella Turussa. Se on Turun kaupungin syntymäpäivälahja arkkipiispa Tapio Luomalle hänen täyttäessään 60 vuotta kesäkuussa 2022.

Tapion polku on avoin kaikille kulkijoille: isoille ja pienille, ryhmille ja yksin vaeltaville, kaikille luontoa ja retkeilyä rakastaville maailmankatsomuksesta riippumatta. Noin kolmen kilometrin mittaisella Tapion polulla ihmetellään elonkirjon teemaa. Samalla kun kulkija uppoutuu metsäpolulla aistimaan luonnonkauniin tammimetsän monimuotoista elämää, askeleet johdattavat pysähtymään oman ainutlaatuisen elämän rikkauden äärelle.

Tapion polulle kuuluu sanataidetehtävä, joka antaa tilaa kulkijan omille ajatuksille ja auttaa luomaan kokemuksesta omannäköisen. Ruissalo Infosta on saatavilla retkikori-niminen tehtäväpohja, johon poimitaan polun varrelta yhdeksän sanaa. Lopuksi sanoista voi muodostaa oman runon, kertomuksen tai rukouksen.

Tapion polkuun voi tutustua myös puhelimeen ladattavan Nomadi-sovelluksen kautta tai Citynomadin verkkosivuilla.

Tapion polun on tuottanut keväällä 2022 Turun pyhiinvaelluskeskus yhteistyössä Turun kaupungin ja Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kanssa.

Konsepti, tekstit ja audiot: Larissa Riihihuhta Kuvitus ja painotuotteen taitto: Tuuli Sundén Runot: Annastiina Papinaho

Jaa somessa: