Hyppää sisältöön

Pyhän Laurin kirkkovaellus

Vantaan seurakunnat järjestävät muutaman vuoden välein Pyhän Laurin pyhiinvaellustapahtuman, jossa patikoidaan (tai pyöräillään) Helsingin pitäjän vanhaan Laurin kirkkoon. www.pyhanlaurinvaellus.fi

Vantaan vanha kirkkotie

Vantaan seurakunnat pitävät yllä Vantaan vanhaa kirkkotietä, joka sopii monenlaiseen vaeltamiseen pyhiinvaelluksista koululaisten pyöräretkiin. Vantaan vanha kirkkotie kulkee Espoon ja Vantaan rajalta Linnaisten peltoaukeilta aina keskiaikaiselle Pyhän Laurin kirkolle. Reitti seurailee historiallista Kuninkaantietä. Kulkija löytää reitiltä tätä päivää ja keskiaikaa, kartanoa ja kerrostaloa, kauppakeskittymiä ja luonnonrauhaa.

Kirkkotien varrella on seitsemän pysähdyspistettä, jotka antavat kulkijalle pohdittavaa. Matkaa tehdään sekä eteenpäin että omaan sisimpään. Reitin pysähdyspisteet löytyvät Google Maps- sovelluksen kautta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä  Kun olet aloittamassa reitin kulkemisen, tule näille sivuille ja klikkaa karttasovelus auki kartan oikeassa kulmassa olevasta neliöstä.

  • Teema:  Vantaan vanha kirkkotie kulkee puolen kaupungin halki, mutta sillä voi kokea lähes koko kaupungin. Syvyyttä kulkemiseen tuovat pysähdyspisteiden meditaatiotekstit. 
     
  • Pituus: reitin pituus on 16 km.
     
  • Saavutettavuus: reitin voi kulkea jalan tai pyörällä. Suurimman osan matkaa voi käyttää kevyen liikenteen väylää.


Lisätietoja: www.vantaanvanhakirkkotie.fi 

Jaa somessa: