Hyppää sisältöön

Matka mielenmaisemassa

Maiseman tarinoita ja mielen tuuletusta Aurajokirannassa

Sijainti: Tuomiokirkolta Tuomaansillalle ja takaisin

Kohderyhmä: yläkoululaiset ja lukiolaiset

Pituus: noin 2,2 km

Tarvittava aika: noin 60-75 min

Tämä reitti yhdistää paikallishistorian kokemuksellisuuteen – maiseman tarinan mielenmaisemaan. Alku- ja päätepiste mukaan luettuna siihen kuuluu kahdeksan pysähdyspaikkaa, joilla luetaan tai kuunnellaan maisemaan liittyvä inspiraatioteksti. Kulkijat saavat myös pohdittavakseen maisemasta nousevia kysymyksiä, jotka johdattelevat reflektoimaan omaa elämää.

Kokemus luo käsityksen siitä, miten nykyaikainen pyhiinvaellus voi olla yksi keino vahvistaa kokonaisvaltaista hyvinvointia kiivastahtisessa maailmassa. Ensisijaisena tavoitteena on rauhoittua ja saada pieni irtiotto opiskelujen paineista. Tarkoitus on luoda osallistujille tilaa, jossa voi syntyä omia oivalluksia. Kukin voi käsitellä kysymyksiä sellaisella otteella kuin itsestä tuntuu luontevalta.

Reitti sopii kuljettavaksi yksin tai pienissä ryhmissä. Reitin varrella olevia pohdintatehtäviä voi käyttää myös keskustelun alustamiseen. Opettaja voi esimerkiksi antaa tehtäväksi keskustella reitin teemoista ryhmissä kävelyn aikana tai vaihtoehtoisesti keskustelua voidaan käydä myöhemmin luokassa kävelyn varrella syntyneiden muistiinpanojen pohjalta. Reitille on saatavilla tehtäväalusta, jolle muistiinpanot voi tehdä perinteisellä kynä ja paperi -menetelmällä. Muistiinpanot voi myös tehdä johonkin itselle tuttuun muistiinpanosovellukseen. Reitin varrella on myös yksi vapaaehtoinen valokuvaustehtävä.

Tutustu reittiin tarkemmin Citynomadin sivuilla.

Lataa tästä retken tehtäväalusta (pdf).

Jaa somessa: