Hyppää sisältöön

Hankkeet

Pyhiinvaellushanke 

Turun kaupungin ja koko evankelisluterilaisen kirkon yhteinen pyhiinvaellushanke (2020 – 2022) viestii pyhiinvaelluksesta, tekee suomalaisia pyhiinvaelluksia tunnetuksi ja koordinoi Turkuun vuonna 2021 perustettua Suomen ensimmäistä pyhiinvaelluskeskusta. Hanke vahvistaa ja tukee olemassa olevia pyhiinvaellusverkostoja ja luo uusia sekä koordinoi ja viestii erilaisista pyhiinvaelluksista paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Pitkän tähtäimen tavoitteena on lisätä suomalaisten reittien tunnettuutta sekä verkottaa niitä paremmin eurooppalaisiin reitistöihin. Oleellista on myös parantaa palveluiden ja informaation saavutettavuutta tarjoamalla vaeltajille kootusti informaatiota eri palveluista samalla sivulla.

Hanketta rahoittaa Turun kaupunki, Kirkon keskusrahasto, Turun arkkihiippakunta, Porvoon hiippakunta sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Toiminta on monitoimijaista, ja yhteistyökumppaneihin kuuluvat kaupungin ja kirkon toimijoiden lisäksi tiedeyhteisöt, mm. Turun alueen yliopistot ja ammattikorkeakoulut, erilaiset suomalaiset, pohjoismaiset ja kansainväliset pyhiinvaellusverkostot, monipuoliset yhdistykset sekä erilaiset palveluiden tuottajat, esimerkiksi matkailupalveluiden tarjoajat. 

Lisätietoa:

Pyhiinvaellustoiminnan projektipäällikkö
Annastiina Papinaho
Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli
Hämeenkatu 13, 4 krs
PL 60, 20500 Turku
p. 040 688 1632
annastiina.papinaho (at) evl.fi

Merkityksellisen matkailun (pyhiinvaellusten) verkostokoordinointihanke 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tuomiokapitulille 140.000 euron rahoituksen hankekokonaisuudelle ”Merkityksellisen matkailun (pyhiinvaellusten) tuotteistamisen verkostokoordinointihanke 2021-2023.” Pyhiinvaellusmatkailuun liittyvä hankehakemus valmisteltiin pyhiinvaellushankkeen, Turun kaupungin ja tuomiokapitulin yhteistyössä.

Hankkeen keskeisinä tavoitteina on merkityksellisen matkailun tuotteistaminen ja sen kehittäminen paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Yhteistyötä tehdään myös kansainvälisten verkostojen ja matkailun toimijoiden kanssa. Hankkeen tavoitteet ovat määrittyneet lähtökohtaisesti pyhiinvaellusmatkailun tuotteistamisen ja kehittämisen tarpeista. Hanke toteutetaan yhteistyöhankkeena. Yhteistyötahoina toimivat Paraisten, Tampereen, Helsingin ja Savonlinnan laajat pyhiinvaellusverkostot. Hanketta koordinoi Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli, joka tekee tiivistä yhteistyötä Turun kaupungin kanssa.

Lisätietoa:

Projektikoordinaattori
Karoliina Haapalehto 
Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli
Hämeenkatu 13, 4 krs
PL 60, 20500 Turku
p.  050 5358926
karoliina.haapalehto (at) evl.fi

Jaa somessa: