Hyppää sisältöön

Materiaali pyhiinvaellusten ohjaamiseen

Tampereen hiippakunta, Tampereen seurakuntayhtymä ja Pyhiinvaelluskeskus ovat tuottaneet yhdessä materiaalin pyhiinvaellusten ohjaamiseen erityisesti osana vapaaehtoistyötä.

Materiaali koostuu lyhyistä asiantuntijavideoista ja myöhemmin ilmestyvästä pyhiinvaellusohjaamisen oppaasta. Materiaalin avulla esimerkiksi seurakunnan työntekijät voivat kouluttaa kevyesti vapaaehtoisia lyhyille (kaupunki)pyhiinvaelluksille. Materiaalin avulla voi myös järjestää lyhytkoulutuksen pyhiinvaelluksen ohjaamisesta kiinnostuneille. Materiaali toimii matalankynnyksen vapaaehtoistyön työkaluna eikä korvaa laajempia pyhiinvaelluskoulutuksia. Teemoina materiaalipaketissa on muun muassa pyhiinvaelluksen spiritualiteetti ja teologia, käytännönasiat ja reitit, pyhiinvaelluksen ohjaaminen, luontohengellisyys sekä kumppanuudet ja verkostot.   

Materiaali toimii esimerkiksi seurakunnalle tai toimijalle, joka on aloittelemassa pyhiinvaellustoimintaa alueellaan tai, jolla on jo reitti, mutta haluaisi kutsua vapaaehtoisia ohjaamaan vaelluksia ja syventää seurakunnan pyhiinvaellustyötä.

Materiaalipaketti täydentyy kevään aikana.

Mitä on pyhiinvaellus? – Annastiina Papinaho

Pyhiinvaellustoiminta Suomessa – Annastiina Papinaho

Pyhiinvaellusten ohjaaminen – Jussi Holopainen & Annastiina Papinaho

Pyhiinvaelluksen spiritualiteetti ja teologia – Jouni Elomaa

Pyhiinvaelluksen järjestäminen ryhmälle – Kalle Elonheimo

Pyhiinvaellukset erityisryhmille – Pekka German & Kirsi Murto

Ympäristötunteet – Panu Pihkala

Jaa somessa: