Tutkimustietoa
Tältä sivulta löydät kootusti tutkimustietoa pyhiinvaelluksista. Pääset lukemaan tutkimuksia klikkaamalla tutkimusten nimiä.
Long-distance hikers and their inner journeys: On motives and pilgrimage to Nidaros, Norway (2020)
Odd Inge Vistadin, Hogne Øian, Daniel R. Williamsin ja Patricia Stokowskin tutkimus Norjan Nidarosin tuomiokirkkoon pyhiinvaeltavien motiiveista. Lisäksi Vistad et al. tutkivat sitä, millaisia samankaltaisuuksia tai eroja on pyhiinvaeltajien ja pitkän matkan vaeltajien sekä vaelluksen ja pyhiinvaelluksen välillä.
Green Pilgrimage: Lessons Learned for Sustainable Economic Growth (2019)
Viisivuotisen Green Pilgrimage -projektin raportti, jonka mukaan pyhiinvaellus voi tuoda taloudellista kasvua luontoa ja kulttuuriperintöä vaalien. Raportti tarjoaa käytännön vinkkejä ja esimerkkejä pyhiinvaellustoimijoille, sidosryhmille ja alueiden kehityksestä vastaaville tahoille.
Pyhyyden ytimessä – Tutkimus suomalaisten arvoista ja pyhyyden kokemisesta (2018)
Anne Birgitta Pessin, Ville Pitkäsen, Jussi Westisen ja Henrietta Grönlundin tutkimustietoa siitä, mikä on suomalaisille pyhää, miten käsitys pyhästä vaihtelee eri väestöryhmissä ja miten pyhyyden kokemukset liittyvät suomalaisten arvoihin.
Pyhiinvaellus Camino de Santiagolla – merkitysten elastista monimuotoisuutta ja runsautta (2018)
Hannu Sirkkilä tutkii etnologian pro gradu -tutkielmassaan, millaisia merkityksiä Camino de Santiagon pyhiinvaellukseenvliittyy ja miten nämä merkitykset muodostuvat ja ilmenevät.
Kohtaamisia Santiagon tiellä – pyhiinvaellus matkana ja spirituaalisena kokemuksena (2007)
Päivi Aikasalon käytännöllisen teologian pro gradu -tutkielma kuvaa pyhiinvaellusta, pyhiinvaeltajien matkaa ja matkalla elettyjä spirituaalisia kokemuksia Santiago de Compostelan kaupunkiin.