Hyppää sisältöön

Viestipyhiinvaelluksen perillepääsyn messu ja juhla

Aikataulu: 14.8.2022, klo: 10:00 –
Tapahtumapaikka: Turun tuomiokirkko

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssamme pyhiinvaelluskesää ja viestipyhiinvaellusta! Viestipyhiinvaellus on kulkenut koko kesän mittaan halki Suomen Savonlinnasta kohti Turkua. Yli 800 kilometriä on taitettu erilaisessa säässä, ihmisiä kohdaten yhteistä toivon, kohtuuden ja kestävyyden viestiä vieden. Sunnuntaina 14.8. on aika yhteisen juhlan. Tule mukaamme juhlimaan viestivaelluksen Pyhän Olavin mannerreitin perillepääsyä ja matkan jatkumista merireittiä pitkin kohti Ahvenanmaata. Samalla juhla on kaikkien pyhiinvaeltajien yhteinen pyhiinvaellusmessu. Messun jälkeen yhteinen juhla jatkuu rennosti Kirkkopuiston terassilla. Arkkipiispa Tapio Luoma johtaa viestipyhiinvaelluksen perillepääsyn messun Turun tuomiokirkossa sunnuntaina 14.8. klo 10.00. Messuun on mahdollista kulkea pyhiinvaeltajajoukon mukana klo 9.00 Koroistenniemellä olevalta ristiltä; tämän 2,5km etapin johtaa tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Miika Ahola.


Kaksikielinen messu on sekä tuomiokirkkoseurakunnan että Åbo svenska församlingenin yhteinen jumalanpalvelus ja sen erityisenä teemana on pyhiinvaellus ja kristityn vastuu luomakunnasta. Messun alussa arkkipiispa Tapio Luoma lukee piispa Seppo Häkkisen helatorstaina 26.5. Savonlinnasta liikkeelle laittaman, pyhiinvaellukseen osallistuneiden viestinä kuljettaman viestin. Messun loppusiunauksen jälkeen arkkipiispa antaa viestipyhiinvaelluksen viestin edelleen viestipyhiinvaellukselle lähtevälle vaeltajalle, joka lähtee kuljettamaan viestiä kohti Ahvenanmaata ja Jomalan kirkkoa. Messun yhteydessä on käytössä kirkon etuosassa (Agricolan kappelissa) oleva lastennurkka, jossa on seurakunnan työntekijöitä mukana leikkimässä, askartelemassa ja kertomassa tarinoita. Messun jälkeen Tuomiokirkon torilla jatketaan viestipyhiinvaelluksen perillepääsyn juhlistamista Kirkkopuiston terassilla. Ohjelmassa on leppoisaa yhdessäoloa, muutamia haastatteluja, hyvää musiikkia, kasviskeittotarjoilu sekä kakkukahvit 250 ensimmäiselle. Rennosta tunnelmasta ja musiikista vastaa Papermoon.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Jos et pääse paikalle messuun, voit katsoa sen striimattuna virtuaalikirkosta: https://www.virtuaalikirkko.fi/…/turun…/pyhiinvaellusmessu

Jaa somessa: