Hyppää sisältöön

Pyhiinvaelluskauden avaus

Aikataulu: 13.5.2023

Lähde tutustumaan historiallisiin reitteihin kävellen ja pyöräillen kaikille avoimessa tapahtumassa äitienpäivän aattona 13.5. klo 10–16.

Pyörähdä pyhiinvaellusreiteillä – kulje kulttuurimaisemassa

Pyhiinvaelluskausi avataan taas lauantaina 13.5.2023 Turun tuomiokirkossa klo 10 alkaen. Kirkossa pidetään pyhiinvaelluskauden 2023 ja pyhiinvaeltajien siunaus, jonka jälkeen lähdetään vaeltamaan eri reiteille sekä kävellen että pyöräillen.  

Pyhiinvaelluskauden avausta juhlitaan myös Kirkkopuiston terassilla, jossa on esillä erilaisia artesaaniruoan tuottajia, sähköpyöräesittelyä sekä pyöräilyhuollon pop up -piste. Vaellusreittien varrella olevissa kirkoissa on henkilökuntaa vastaanottamassa vaeltajia, leimaamassa passeja ja tarjoamassa vettä, mehua ja/tai jotain pientä syötävää.  

Tapahtuma järjestetään yhdessä pyhiinvaellusverkostojen (Jaakontie, Pyhän Henrikin tie, Olavin reitit Suomessa, pyhiinvaelluskeskus), Kirkkopuiston terassin ja Bikemenu -hankkeen kanssa. Tavoitteena on kannustaa eri-ikäisiä kulkemaan omatoimisesti pyhiinvaellusreiteillä kävellen ja pyörällä.

Jaa somessa: