Hyppää sisältöön

Pyhän Olavin merireitin patikointimatka saaristossa

Aikataulu: 27.5.2024 – 31.5.2024
Järjestäjä: Launokorpi
Linkki: Avaa WWW-sivu

Patikointia saariston upeissa maisemissa, paikallisia makuelämyksiä, merimaisemia, purjehdusta ja hyvää seuraa.

Maanantaina 27.5.2024 Turku-Parainen-Nauvo, kävelyä noin 15 km

Lähtö Turusta tapahtuu klo 9.00. Kokoonnutaan Turun tuomiokirkon eteen, jossa ryhmäläiset tapaavat toisensa. Tutustutaan omatoimisesti tuomiokirkkoon ja täältä saadaan myös pyhiinvaelluspassit. Varsinainen kävely alkaa kirkkoon tutustumisen jälkeen. Patikoidaan merkittyä reittiä pitkin matkanjohtajamme opastuksella ja kohti saaristoa. Matkalla pidetään evästauko, joten omat eväät mukaan alkumatkalle! Kaarinasta matkustamme pienen siirtymän Paraisille vuorobussin kyydissä (tämän pienen siirtymän jokainen maksaa itse). Saariston pääkaupungissa, Paraisilla, tutustumme Vanhan Malmin ytimessä olevaan keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon. Ruokailu tapahtuu tunnetussa ja lähiruokaa suosivassa Matmalmen- ravintolassa. Majoittuminen Paraisten keskustan Hotel Kalkstrandiin.

Tiistaina 28.5.2024 Parainen-Seili, kävelyä on noin 10 km

Aamiainen hotellissa ja retkieväät matkalle. Mukaan pakataan pienempi reppu seuraavan vuorokauden varusteita silmällä pitäen. Loput matkatavarat kuljetetaan suoraan keskiviikon majapaikkaan Korppooseen. Lähdetään kävelemään kohti Sattmarkia. Reitti mukailee suosittua Saariston rengastien reittiä ja kulkee suurimmalta osin päällystettyä kävely- ja pyörätietä pitkin. Sattmarkin sillan jälkeen siirrymme rantaan, jossa meitä odottaa viehättävä Storbåt Tacksamheten ja aloitamme ikimuistoisen purjehdusmatkan kohti salaperäistä Seilin saarta. Parituntisen purjehduksen jälkeen saavumme Seiliin, jossa meillä on opastettu tutustuminen kirkkoon ja samalla saamme kuulla tarinoita saaren mielenkiintoisesta historiasta ja luonnosta. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

Keskiviikkona 29.5.2024 Seili-Nauvo-Korppoo, kävelyä on noin 8 km

Aamiaisen ja eväiden teon jälkeen matkamme jatkuu tutun Tacksamhetenin kyydissä purjehtien kohti Nauvon vierasvenesatamaa. Tutustumme Nauvon Pyhän Olavin kirkkoon opastetusti. Tämän jälkeen patikoimme kauniissa metsäisessä maisemassa kohti Korppoota. Saaristotielle päästyämme nousemme vuorobussin kyytiin (jokainen maksaa taas itse) ja matkaamme sillä Korppoon keskustaan saakka. Korppoossa ehdimme pistäytyä kirkossa,  joka on tunnettu Korppoon Madonna-patsaasta ja harvinaisesta kuorilehteristä. Vuorobussin kyydissä matkaamme edelleen illan majapaikkaamme,  idylliseen Hotel Nestoriin, jossa vietämme seuraavan yön. Hotel Nestorin lähistöllä on myös tunnettu paljasjalkapolku -niminen luontopolku, jonka varrella on erilaista taidetta ja johon voi halutessaan omatoimisesti tutustua. Illalla ryhmällä on yhteinen päivällinen Hotel Nestorin yhteydessä toimivassa tunnetussa ravintolassa.

Torstaina 30.5.2024 Korppoo-Kökar, kävelyä on noin 10 km

Aamiainen  ja eväät mukaan. Tänään lähdemme kävelemään aikaisin aamulla (viimeistään noin klo 7.30) kohti Galtbyn satamaa. Täältä nousemme Ålandstrafikenin aluksen kyytiin ja merimatkamme alkaa Ahvenanmaan kauniiseen saaristoon. Matkatavat kuljetetaan hotellista lauttarantaan ja perillä Kökarissa jälleen hotellille. Merimatkan aikana on mahdollista nauttia kahvilan palveluista. Klo 12.30 saavumme Kökarin satamaan, jossa meitä vastassa on paikallinen opas. Hänen johdollaan patikoimme Kökarin historialliselle Hamnön alueelle, josta aikoinaan sijaitsi Kökarin fransiskaaniluostari ja jossa tänä päivänä on Kökarin kirkko. Kuulemme tarinoita paikasta ja kirkon opastuksesta. Otterböten hylkeenpyytäjien asuinpaikka kuuluu myös ohjelmaan. Iltapäivällä siirrymme vielä kävellen Hotel Brudhälliin, joka sijaitsee Käkarin keskustassa aivan meren äärellä. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

pe 31.5.2024 Kökar-Källskär-Korppoo-Turku, kävelyä noin 6 km

Aamiainen ja eväät mukaan aamupäivän retkelle Källskäriin, jonne lähdemme venekuljetuksella suoraan hotellin laiturilta. Källskär on saari Kökarin eteläpuolella ja se oli aikoinaan vapaaherra ja ”kreivi” Göran Åkerhjelmin kesäparatiisi. Arkkitehti Reima Pietilän suunnittelema kesämökki on paikka, jossa ”kreivi” vietti kesiään ja täällä vierailivat niin Ruotsiin kuin Suomenkin tunnettuja henkilöitä, kuten esimerkiksi Tove Jansson. Karun saaren sydän on ihastuttava puutarha patsaineen.

Veneretken jälkeen on vapaata aikaa. Iltapäivällä siirrymme kävellen Kökarin satamaan, josta Ålandstrafikenin alus lähtee klo 18.30 kohti Korppoota. Yhteinen ruokailu aluksen kahvilassa. Perillä Korppoossa (klo 20.50) meitä odottaa tilausbussi ja kuljetus Turkuun alkaa. Perillä Turun tuomiokirkolla olemme noin klo 23.00.

Matkan hinta on 945 eur/hlö jaetussa 2-hengen huoneessa

Ryhmän minimikoko on 7 hlöä – max 12 hlöä

Hintaan sisältyy:

 • pyhiinvaelluspassi
 • majoitukset aamiaisin
 • illallinen päivittäin
 • retkieväät neljänä aamuna
 • opastukset Seilissä, Nauvon kirkossa ja Kökarissa
 • matkatavarakuljetukset Turku-Parainen, Parainen-Korppoo, Korppoo-Galtby sekä Kökarin osuuksilla
 • matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Huomioitavaa:

 • matkalla kävellään paljon, joten hyvät jalkineet ovat ehdottomat, samoin säänmukainen vaatetus
 • matkatavarakuljetus on järjestetty ja raskaita kantamuksia ei tarvitsee patikoinnin aikana kantaa mukanaan
 • mikäli kävely tuntuu haastavalta tai väsymys tulee kesken matkaa, on myös mahdollista kulkea osan matkasta vuorobussin kyydissä
 • vuorobussin kyydissä tehtävät bussimatkat eivät kuulu matkan hintaan, ne jokainen kustantaa itse
 • suosittelemme matkavakuutusta hankkimaan jo hyvissä ajoin ennen matkan ajankohtaa

Matkanjohtajana toimii Leena Rantalaiho.

Matkan varaus ja maksu

Lue lisää

Jaa somessa: