Hyppää sisältöön

Maailman metsäpäivän pyhiinvaellus

Aikataulu: 21.3.2023, klo: 17:00 – 20:30

YK:n maailman metsäpäivää vietetään jälleen 21.3. Tämän vuoden metsäpäivän teema kohdistaa huomion kestävään tuotantoon ja kulutukseen. Järjestämme metsäpäivän pyhiinvaelluksen Halistenkoskelta Ravattulan Ristimäelle.

Vaellus alkaa ti 21.3. klo 17 Halistenkosken Myllärintalon edestä. Vaelluksella kuljetaan Halistenkoskelta Pietarin polkua mukaillen Ravattulan Ristimäkeen.

Kuljemme rauhallisesti kävellen Virnamäen muinaismuistoalueen halki kohti Pähkinämäen röykkiötä. Kuusimetsän siimeksen kiviröykkiö on haudaksi rakennettu ikivanha pyhä paikka. Pähkinämäeltä vaellamme Ravattulan Ristimäelle, missä sijaitsee Suomen vanhin löydetty kirkonpaikka. Vaellus kulkee Aurajoen pyhiinvaellusten Pietarin polkua mukaillen. Vaellusta ohjaavat pyhiinvaellushankkeen projektipäällikkö Annastiina Papinaho ja pyhiinvaelluskeskuksen vapaaehtoinen Helena. Pietarin polun reitti Citynomadissa: https://citynomadi.com/route/a2994844d064a6874aaeb1c03342ee31

Huomioita:

Matka on kokonaisuudessaan noin 4,5 kilometriä. Polut voivat olla mutaisia tai liukkaita säästä riippuen.  Huomioithan tämän vaellukselle lähtiessäsi. Varaa hyvät ja tukevat kengät jalkaan, mahdollisesti kävely- tai vaellussauvat sekä halutessasi valon, sillä vaellamme myös poluilla, missä ei ole valaistusta. Kuljemme osan vaelluksesta hiljaisuudessa kevääseen heräävää luontoa aistien. Vaelluksemme päättyy Ravattulan Ristimäkeen, josta voi halutessaan lähteä omatoimisesti kotimatkalle. Ohjaajat kulkevat kuitenkin Halistenkoskelle eli takaisin pääsee myös ohjatusti. Jokainen vaeltaa omalla vastuullaan. Vaellus on avarasti hengellinen ja jokainen on tervetullut omasta lähtökohdastaan käsin mukaan. Osallistujamäärä on 20 hlöä.

Ilmoittautumiset: pyhiinvaelluskeskus@evl.fi

Järjestäjänä: Pyhiinvaellus Suomi 

Jaa somessa: