Hyppää sisältöön

Pyhä Birgitta 650 vuotta -tapahtumia

Birgitta Birgerintyttären kuolemasta ja syntymästä pyhimykseksi tulee tänä vuonna kuluneeksi 650 vuotta. Muistovuoden kunniaksi Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies -keskus (TUCEMEMS) koordinoi Turussa useita yleisölle avoimia tapahtumia.

6.10. klo 14-17 yleisöseminaari: Pyhä Birgitta 650

Birgitan muistovuoden kunniaksi projekti Eletty usko keskiajan Suomessa (Tampereen Yliopisto/SLS), Turun tuomiokirkkoseurakunta ja TUCEMEMS järjestävät yleisöseminaarin Turun tuomiokirkossa Birgitan päivän aattona 6.10.
Täältä löydät mahdollisuus etäseurantaan >>

7.10. Pyhän Birgitan jalanjäljissä pyhiinvaellus

Varsinaisena juhlapäivänä 7.10. toteutetaan Birgitan pyhiinvaellus Naantaliin. Vaellus on osallistujille ilmainen, eväät ja lounas ovat omakustanteiset. Osallistujamäärä on rajattu, mutta vapaita paikkoja vaellukselle voi tiedustella Pyhiinvaelluskeskuksen Annastiina Papinaholta, annastiina.papinaho@evl.fi Ohjaajina arkeologi, tietokirjailija Ilari Aalto & pyhiinvaellustoiminnan projektipäällikkö Annastiina Papinaho.

7.10. Ruotsin Birgitta pyhiinvaeltajana -luento

Osana vaellusta Raision kirkossa noin klo 11.30 teologian professori Päivi Salmesvuoren lyhyt esitys Ruotsin Birgitta pyhiinvaeltajana. Esitys on kaikille avoin. Aikataulu on suuntaa-antava. Esitys on osa vaellusta ja alkaa, kun vaeltajat ovat saapuneet paikalle.

Lisätietoja: Facebookissa ja juhlavuoden tapahtumista TUCEMEMSin kotisivulla

Jaa somessa: