Hyppää sisältöön

Luomakunnan huokaus meissä -kaupunkipyhiinvaellus Turussa

Luomakunnan huokaus meissä -vaelluksella kuljetaan Turun kaupunkiluonnossa hiljentyen ja pysähtyen omaa oloa ja luomakunnan huokausta kuunnellen. Kaupungin äänimaisema vaihtelee liikenteen humusta lintujen lauluun. Samoin oma mielenmaisemasi voi olla tyyni, tuulinen tai tyrskyisä päivästä ja hetkestä riippuen. Tällä vaelluksella ei tavoitella täydellistä hiljaisuutta tai tyyneyttä, voit hellittää hetkeksi ja kuulostella mitä kulkeminen nostaa esiin.

Tällä pienellä pyhiinvaelluksella kuljetaan pyhiinvaelluksen avainsanojen tahdissa. Seitsemän avainsanaa, siunausta, ovat Ruotsin vanhimman, Vadstenan, pyhiinvaelluskeskuksen perustajan Hans-Erik Lindströmin muotoilemat ja varsin tunnetut pohjoismaissa. Avainsanat hahmottelevat pyhiinvaelluksen kokemusta ja kutsuvat muutokseen. Avainsanat ovat jakaminen, kiireettömyys, huolettomuus, vapaus, yksinkertaisuus, hiljaisuus ja hengellisyys. Ruotsalaiset pyhiinvaeltajat ja ilmastoaktivistit Annika Spalde ja Magnus Malmgren ovat muotoilleet ekologiset vastaparit avainsanoille. Tällä vaellukselle pohdimme pyhiinvaelluksen avainsanoja ja niiden kestävään elämäntapaan kutsuvia vastinpareja.

Vaellus on suunniteltu alun perin Kirkon ympäristöpäivien 2022 pyhiinvaellukseksi Aurajoen rannalla kaupunkiympäristössä.

Tutustu Luomakunnan huokaus meissä -vaellukseen täällä.

Jaa somessa: