Hyppää sisältöön

Kesä vaihtuu syksyyn Pyhiinvaelluskeskuksella

Syyskuun alkupäivät. Ennen kuin toivotamme syksyn tervetulleeksi, on vielä aika kääntää katse hetkeksi takaisin kuluneeseen kesään Pyhiinvaelluskeskuksella Turun tuomiokirkossa.

Takana on vilkas kesä ja lukuisia kävijöitä. Suomen pyhiinvaellusreitit keräävät yhä enemmän innostuneita vaeltajia muualta maailmasta. Kävijöitä on ollut erityisesti Saksasta, Hollannista ja Espanjasta. Esimerkiksi Pyhän Olavin merireitin kohdalla suurin osa vaeltajista on ollut ulkomaalaisia matkailijoita.

Santiago de Compostela Espanjassa on yksi maailman tunnetuimmista pyhiinvaellusreiteistä. Kaukaisin osa Jaakontiestä kulkeekin täällä Suomessa, Hämeen Härkätietä pitkin. Pyhiinvaelluskeskuksella käyneet espanjalaiset turistit ovat olleet innostuneita tiedosta, että myös Suomessa kulkee Jaakontie.

Myös paikalliset reitit Turussa, Aurajoen lähistöllä kulkevat Helenan ja Pietarin polut, ovat vetäneet kesän aikana pyhiinvaeltajia puoleensa. Kulkijoissa on ollut paljon ystävyksiä, ja myös perheet ovat innostuneet vaeltamaan reittejä yhdessä.

Katse kohti loppuvuotta

Kohtaamisia täynnä olevan kesän jälkeen onkin hyvä jatkaa syksyyn. Myös syksyn ja talven aikana järjestetään jonkin verran ohjattuja vaelluksia, ja esimerkiksi tunnin mittaiset, Turun tuomiokirkon lähiympäristössä kulkevat Rauhan ja hyvän kävelyt jatkuvat joka parillisen viikon torstai. Vaelluksista tiedotamme sekä täällä nettisivuilla että sosiaalisessa mediassa. Pyhiinvaelluskeskuksella puolestaan henkilökuntaa on nyt kesäkauden jälkeen paikalla aina keskiviikkoisin klo 12-16 ja torstaisin klo 13-16.

Näkemisiin keskuksella!

Jaa somessa: