Hyppää sisältöön

Harjoittelijana pyhiinvaelluskeskuksella

Olen Pauliina, pyhiinvaelluskeskuksen kesäharjoittelija. Pari ensimmäistä viikkoa keskuksella on nyt takana, joten pohdin tunnelmiani harjoittelun alusta.

Olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Olen esimerkiksi saanut päivittää Pyhiinvaellus Suomen Instagram- ja Facebook-tilejä sekä nettisivuja. Olen myös päässyt kiertelemään pyhiinvaellusreittejä. Olen jo nyt saanut tulla osaksi mukavaa pyhiinvaellustiimiä sekä päässyt tutustumaan pyhiinvaelluskeskuksen mukaviin vapaaehtoistyöntekijöihin.

Pyhiinvaeltaminen on urheilua, jota ei tarvitse suorittaa!

Juuri vapaaehtoisilta olenkin viime viikkojen aikana oppinut paljon pyhiinvaeltamisesta ja päässyt sisälle pyhiinvaeltamisen maailmaan. Heidän esimerkkinsä kautta olen saanut ihastua pyhiinvaeltamisen hiljaisuuteen ja rauhallisuuteen. Pyhiinvaeltaminen on urheilua, jota ei tarvitse suorittaa! Pidän siitä, että pyhiinvaelluksella saa kulkea matkaa omilla jaloilla tarvitsematta kuitenkaan kokea suorituksesta mitään paineita. Vapaaehtoiskonkareilta olen myös oppinut, että pyhiinvaelluksella ei ole kiire minnekään. Välillä olen jopa joutunut keskittymään siihen, että osaisin kävellä tarpeeksi hitaasti.

Parasta työssäni on kuitenkin tähän mennessä ollut pyhiinvaelluskeskuksella päivystäminen. On ollut mukavaa kertoa ihmisille pyhiinvaellusmahdollisuuksista Suomessa. Erityisen palkitsevaa on ollut se, kun on nähnyt ihmisten lähtevän keskukselta vaellukselle ja muutaman tunnin päästä on saanut liittyä heidän iloonsa, kun he ovat tulleet matkalta takaisin.

Odotan innolla tulevaa kesää ja kesän tapahtumia. Pyhiinvaelluskeskus on tänä kesänä mukana Vanhankaupunginjuhlassa 15.6., osallistuu Kesä-Heikin pyhiinvaellukselle Nousiaisista Turkuun 18.6., avaa Turkuun uuden pyhiinvaellusreitin Henrikin polun 26.6. ja järjestää yleisöluentoja Turun Tuomiokirkolla 27.6.

Kesän aikana järjestän myös pieniä kaupunkipyhiinvaelluksia Aurajokirannassa joka toinen torstai klo 14-15. Tulevat kaupunkipyhiinvaellukset järjestetään 20.6., 4.7., 18.7., 15.8. sekä 29.8.

Nähdään pyhiinvaelluskeskuksella ja vaelluksilla!

Jaa somessa: