Hyppää sisältöön

Viestipyhiinvaellus

Viestipyhiinvaellus 2022 kulkee kesällä Savonlinnasta Turkuun 26.5.-14.8.2022. Vaellus jatkuu Pyhän Olavin merireittiä pitkin 14.8.2022 kohti saaristoa ja Ahvenanmaata.

Seuraa viestipyhiinvaelluksen etenemistä Viestipyhiinvaelluksen somekanavista: Instagram & Facebook

Kohtuus. Kestävyys. Toivo. Viestipyhiinvaellus 2022.

Tule mukaan kesän 2022 vaikuttavimpaan vaellustapahtumaan. Voit osallistua yksittäiselle vaellusosuudelle tai liittyä mukaan pidemmäksi aikaa.  Pyhän Olavin reittien kautta se kytkeytyy pohjoismaisiin historiallisiin pyhiinvaellusreitistöihin. Tulemalla mukaan olet osa laajempaa sukupolvien ketjussa kulkevaa kohtuuden kulttuurin liikettä. Olet kohtuuden, kestävyyden ja toivon matkalla. 

Vaellus etenee kesän aikana kuuden hiippakunnan alueella, joista jokainen alue järjestää vaelluksen kulun omalla tavallaan. Vaellusta voi kulkea eri alueilla esimerkiksi kävellen, pyöräillen ja kirkkoveneellä. Mukaan kutsutaan vaeltajia kulkemaan muutamasta kilometristä useampiin kymmeniin kilometreihin. Mukana on laaja joukko erilaisia yhteistyökumppaneita matkailutoimijoista palvelun tuottajiin, yhdistyksiin ja organisaatioihin. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi viestinnässä, käytännöntoteutuksessa vaelluksella sekä reittikohtaisia osuuksia suunniteltaessa. Yhteistyössä mukana ovat muun muassa Suomen Latu viestinnässä sekä paikallisjaostot käytännöntoteutuksessa, partiolippukunnat, Etelä Savon liikunta ry, Liikkuva seurakunta sekä monet paikalliset Visit organisaatiot ja muut toimijat. 

Vaelluksella testataan Pyhän Olavin mannerreittiä Savonlinnasta Turkuun, kutsutaan erilaisia kumppaneita mukaan yhteistyöhön, viestitään pyhiinvaelluksesta sekä välitetään kohtuuden, kestävyyden ja toivon kulttuuria ilmastonmuutoksen ja pandemian aikana. Teemana vaelluksella on vesi. Kuljemme suurten vesistöjen äärellä, juomakelpoisen veden riittävyys tulevaisuudessa on merkittävä ekologinen kysymys. Vedellä on myös syvä symbolinen merkitys ekologisesti ja hengellisesti elämän perusedellytyksenä. Tavoitteena on tuottaa ekologinen vaellustapahtuma, jossa otamme huomioon kestävyyden eri osa-alueet. 

Viestipyhiinvaellukselle on luotu myös omat somekanavat. Mukaan pääset seuraamalla @viestipyhiinvaellus Facebookin kautta täällä ja Instagramin kautta täällä. 
 

Aikataulu: 

 • Aloitustapahtuma helatorstaina 26.5.2022 Savonlinnan Tuomiokirkossa ja Olavinlinnan maisemissa Riihisaaressa piispa Seppo Häkkisen johdolla
 • Perillepääsynjuhla Turun tuomiokirkossa 14.8.2022 klo 10 arkkipiispa Tapio Luoman johdolla
 • Paikkakuntakohtaiset aikataulut löydät täältä. 
Kuva: Aleksi Saariranta

Tule mukaan tekemään yhteistä tapahtumaa

 • Lähde mukaan vaeltamaan ja kutsu mukaan muitakin
 • Jaa kokemuksesi #viestipyhiinvaellus2022 
 • Tapahtumaa on järjestämässä kuusi hiippakuntaa: Tampere, Mikkeli, Lapua, Kuopio, Porvoo ja Turun arkkihiippakunta yhteistyössä Pyhiinvaellus Suomi
 • Mukana myös alueelliset seurakunnat, matkailutoimet, yhdistykset, yrittäjät ja palvelutuottajat
 • Anna palautetta viestipyhiinvaelluksesta täällä.
 • Lisätietoa: 
  • Mikkeli: Eriikka Jankko, eriikka.jankko@evl.fi
  • Lapua: Jukka Helin jukka.helin@evl.fi ja Jukka Jämsen jukka.jamsen@evl.fi
  • Tampere: Timo Frilander timo.frilander@evl.fi
  • Turun arkkihiippakunta: Timo Helenius timo.helenius@evl.fi
  • Pyhiinvaellus Suomi: Annastiina Papinaho annastiina.papinaho@evl.fi
  • Pyhän Olavin merireitti: James Simpson tarinapolku@gmail.com & Maria Björkgren-Vikström maria.d.bjorkgren-vikstrom@evl.fi

Lisätietoa:

Pyhän Olavin mannerreitistä: https://pyhanolavinmannerreitti.fi/ 

Pyhän Olavin merireitistä: https://stolavwaterway.com/fi/ 

Pyhän Olavin reitistöistä Norjassa: https://pilegrimsleden.no/en/

Pyhän Olavin reitistöistä Ruotissa: https://stolavsleden.com/

Yhteistyössä:

Suur-Savon s-ketjun logo
Liikkuva seurakunta -logo
Jaa somessa: