Hyppää sisältöön

Viestipyhiinvaelluksen perillepääsyn messu

Aikataulu: 14.8.2022, klo: 10:00 –
Tapahtumapaikka: Turun tuomiokirkko

Tervetuloa arkkipiispa Tapio Luoman johtamaan Viestipyhiinvaelluksen perillepääsyn messuun Turun tuomiokirkkoon 14.8. klo 10.00. Messuun on mahdollista kulkea pyhiinvaeltajajoukon mukana klo 9.00 Koroistenniemellä olevalta ristiltä; tämän 2,5km etapin johtaa tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Miika Ahola. Kaksikielinen messu on sekä tuomiokirkkoseurakunnan että Åbo svenska församlingenin yhteinen jumalanpalvelus ja sen erityisenä teemana on pyhiinvaellus ja kristityn vastuu luomakunnasta. Messun alussa arkkipiispa Tapio Luoma lukee piispa Seppo Häkkisen helatorstaina 26.5. Savonlinnasta liikkeelle laittaman, pyhiinvaellukseen osallistuneiden viestinä kuljettaman viestin. Messun loppusiunauksen jälkeen arkkipiispa antaa viestipyhiinvaelluksen viestin edelleen viestipyhiinvaellukselle lähtevälle vaeltajalle, joka lähtee kuljettamaan viestiä kohti Ahvenanmaata ja Jomalan kirkkoa.

Messun yhteydessä on käytössä kirkon etuosassa (Agricolan kappelissa) oleva lastennurkka, jossa on seurakunnan työntekijöitä mukana leikkimässä, askartelemassa ja kertomassa tarinoita.

Messun jälkeen Tuomiokirkon torilla juhlistetaan viestipyhiinvaelluksen saapumista Turkuun. Ohjelmassa on puheita musiikkia, yhdessäoloa ja ruokailua. Tervetuloa mukaan!

Jaa somessa: